Nastavak realizacije projekata iz oblasti naučno-tehnološke infrastrukture

Bez autora
Jul 10 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Božidar Đelić izjavio je da će realizacija svih planiranih projekata iz oblasti naučno-tehnološke infrastrukture biti nastavljena nesmetano. Počeli su radovi na zgradi Univerziteta u Novom Sadu, na Fakultetu za tehničke nauke i na Prirodnjačkom centru u Svilajncu, a očekuje se početak radova u Tehnološkom parku na Zvezdari i radova na otvaranju Centra za matične ćelije u Kragujevcu, kao i tehnološkim parkovima u Kragujevcu i Nišu. Prirodnjački centar u Svilajncu, gde su radovi počeli pre oko deset dana, funkcionisaće kao programski deo Centra za promociju nauke i u njemu će učenici moći da saznaju mnogo toga o evoluciji, klimatskim promenama, kako je nastao život na planeti i slično. Izgradnja tog centra predviđena je finansijskim ugovorom koji je Vlada Srbije potpisala sa Evropskom investicionom bankom u martu prošle godine, a vrednost projekta iznosi 5,5 miliona evra.

Nastavak realizacije projekata iz oblasti naučno-tehnološke infrastrukturePotpredsednik Vlade Republike Srbije Božidar Đelić izjavio je da će realizacija svih planiranih projekata iz oblasti naučno-tehnološke infrastrukture biti nastavljena nesmetano.

Počeli su radovi na zgradi Univerziteta u Novom Sadu, na Fakultetu za tehničke nauke i na Prirodnjačkom centru u Svilajncu, a očekuje se početak radova u Tehnološkom parku na Zvezdari i radova na otvaranju Centra za matične ćelije u Kragujevcu, kao i tehnološkim parkovima u Kragujevcu i Nišu.

Prirodnjački centar u Svilajncu, gde su radovi počeli pre oko deset dana, funkcionisaće kao programski deo Centra za promociju nauke i u njemu će učenici moći da saznaju mnogo toga o evoluciji, klimatskim promenama, kako je nastao život na planeti i slično. Izgradnja tog centra predviđena je finansijskim ugovorom koji je Vlada Srbije potpisala sa Evropskom investicionom bankom u martu prošle godine, a vrednost projekta iznosi 5,5 miliona evra.

U toku je razrada i idejnog projekta za izgradnju Centra za promociju nauke u Beogradu i, ukoliko se usaglasi jedan broj elementa, u narednim nedeljama može početi izgradnja tog centra.

Potpredsednik Vlade je podsetio na to da je postignut dogovor da se porodicama 140 naučnika, koji već godinama čekaju krov nad glavom, dodele stanovi u lameli u bloku 32A na Novom Beogradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik